Na het plaatsen van de bestelling ontvang je direct per e-mail een activatiecode en informatie hoe dit product te activeren.
Micro-organismen zijn onmisbaar voor de productie van voedingsmiddelen als kaas, brood, bier en zuurkool. Maar bepaalde micro-organismen veroorzaken voedselinfecties en voedselvergiftigingen. De digitale module Voedselveiligheid: microbiologie en conserveren* behandelt de groeiomstandigheden en eigenschappen van nuttige en schadelijke micro-organismen. Ook komen microbiologische controles aan bod waarmee de voedselveiligheid en de voedselkwaliteit kan worden onderzocht en geborgd.
Bij het conserveren van voedingsmiddelen ligt de focus op het doden, remmen, verwijderen òf juist vermeerderen van micro-organismen. De diverse conserveringstechnieken, zowel traditionele als nieuwe, worden uitgebreid besproken in deze module. Ook de mogelijkheden die een verpakking biedt om voedsel te verduurzamen, komen aan bod.
De module Voedselveiligheid: microbiologie en conserveren sluit aan bij Kerntaak 1 van het Basisdeel Draagt zorg voor voedselveiligheid (B1-K1) uit het kwalificatiedossier Voeding, niveau 3 en 4. Deze module is geschikt voor de kwalificaties voeding en technologie, voeding en kwaliteit, voeding en voorlichting.
Je vindt deze KennisKiem module ook op de Startpagina Voeding.
* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.
Na het plaatsen van de bestelling ontvang je direct per e-mail een activatiecode en informatie hoe dit product te activeren.
Micro-organismen zijn onmisbaar voor de productie van voedingsmiddelen als kaas, brood, bier en zuurkool. Maar bepaalde micro-organismen veroorzaken voedselinfecties en voedselvergiftigingen. De digitale module Voedselveiligheid: microbiologie en conserveren* behandelt de groeiomstandigheden en eigenschappen van nuttige en schadelijke micro-organismen. Ook komen microbiologische controles aan bod waarmee de voedselveiligheid en de voedselkwaliteit kan worden onderzocht en geborgd.
Bij het conserveren van voedingsmiddelen ligt de focus op het doden, remmen, verwijderen òf juist vermeerderen van micro-organismen. De diverse conserveringstechnieken, zowel traditionele als nieuwe, worden uitgebreid besproken in deze module. Ook de mogelijkheden die een verpakking biedt om voedsel te verduurzamen, komen aan bod.
De module Voedselveiligheid: microbiologie en conserveren sluit aan bij Kerntaak 1 van het Basisdeel Draagt zorg voor voedselveiligheid (B1-K1) uit het kwalificatiedossier Voeding, niveau 3 en 4. Deze module is geschikt voor de kwalificaties voeding en technologie, voeding en kwaliteit, voeding en voorlichting.
Je vindt deze KennisKiem module ook op de Startpagina Voeding.
* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.