Iedere schakel in de voedselproductieketen stelt eigen kwaliteitseisen aan het bedrijf dat voor hem in de keten zit. Het krachtenveld tussen de verschillende partijen is van groot belang voor de voedselkwaliteit, en bepaalt zodoende het consumentenvertrouwen in het eindproduct. Voor een kwalitatief goed product moeten niet alleen de grondstoffen van goede kwaliteit zijn, maar ook de productieprocessen binnen het bedrijf. De module Kwaliteit in de voedselketen behandelt de noodzaak, de toepassing, het onderhoud en de opbouw van kwaliteitszorgsystemen. Ook komen onderwerpen als voedselveiligheid, kwaliteitscontroles, audits en certificering aan bod. Ook leer je wat traceerbaarheid betekent in een bedrijf en in de gehele keten, en waar een duidelijke etikettering van het product aan moet voldoen. Deze module is interactief van opzet. Naast het lesboek heb je toegang tot de digitale module van deze uitgave. Hier vind je naast de interactieve extra’s zoals video’s, animaties en links nu ook toetsen*.
De module Kwaliteit in de voedselketen sluit aan bij Kerntaak 1 van het Basisdeel Draagt zorg voor de kwaliteit van voedsel (B1-K1) uit het kwalificatiedossier Voeding, niveau 3 en 4. Deze module is geschikt voor de kwalificaties: voeding en technologie, voeding en kwaliteit, voeding en voorlichting.
Deze module is tevens als digitale module beschikbaar en maakt onderdeel uit van de Startpagina Voeding.
* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.
Iedere schakel in de voedselproductieketen stelt eigen kwaliteitseisen aan het bedrijf dat voor hem in de keten zit. Het krachtenveld tussen de verschillende partijen is van groot belang voor de voedselkwaliteit, en bepaalt zodoende het consumentenvertrouwen in het eindproduct. Voor een kwalitatief goed product moeten niet alleen de grondstoffen van goede kwaliteit zijn, maar ook de productieprocessen binnen het bedrijf. De module Kwaliteit in de voedselketen behandelt de noodzaak, de toepassing, het onderhoud en de opbouw van kwaliteitszorgsystemen. Ook komen onderwerpen als voedselveiligheid, kwaliteitscontroles, audits en certificering aan bod. Ook leer je wat traceerbaarheid betekent in een bedrijf en in de gehele keten, en waar een duidelijke etikettering van het product aan moet voldoen. Deze module is interactief van opzet. Naast het lesboek heb je toegang tot de digitale module van deze uitgave. Hier vind je naast de interactieve extra’s zoals video’s, animaties en links nu ook toetsen*.
De module Kwaliteit in de voedselketen sluit aan bij Kerntaak 1 van het Basisdeel Draagt zorg voor de kwaliteit van voedsel (B1-K1) uit het kwalificatiedossier Voeding, niveau 3 en 4. Deze module is geschikt voor de kwalificaties: voeding en technologie, voeding en kwaliteit, voeding en voorlichting.
Deze module is tevens als digitale module beschikbaar en maakt onderdeel uit van de Startpagina Voeding.
* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.