TWEEDE DRUK Met een verbeterde opzet, meer aandacht voor de actualiteit en beroepspraktijk, toetsen, praktijkopdrachten en meer!
Om te weten of de samenstelling van het rantsoen goed is en voldoende voedingsstoffen ‘op darmniveau’ levert, is kennis van de verteringsprocessen nodig. Alles hierover komt aan bod in de module Voeding basis melkvee. Het eerste hoofdstuk van deze module beschrijft het verteringsstelsel van de koe en het verteringsproces. Hoofdstuk twee richt zich op voedermiddelen. Dankzij voeranalyses is bekend wat de samenstelling van een voedermiddel is. De verschillende voedingsstoffen hebben elk hun taak, en de koe moet ze dan ook in voldoende hoeveelheid binnenkrijgen. Hetzelfde geldt voor water. Je leert in deze module rantsoenen en hoeveelheden water te berekenen. Het derde hoofdstuk, Voederwaardering, laat zien hoe je het rantsoen voor melkvee bepaalt rekening houdend met hoe de koe de voedingsstoffen verwerkt. Je maakt kennis met begrippen als VEM, DVE, VOS, FOS, OEB, VOC, VW en SW. Je leert hoe je voederanalyses leest en je leert werken met het Tabellenboek veevoeding. Deze module is interactief van opzet. Naast het lesboek heb je toegang tot de digitale module van deze uitgave. Hier vind je naast de interactieve extra’s zoals video’s, animaties en links nu ook toetsen en praktijkopdrachten*.
De module Voeding basis melkvee sluit aan bij Kerntaak 1 Verzorgen productie en veehouderij van de Profieldelen van het kwalificatiedossier Agro productie, handel en technologie. De module is geschikt voor niveau 3 en 4.
Deze module is tevens als digitale module beschikbaar en maakt onderdeel uit van de Startpagina Veehouderij.
* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.
TWEEDE DRUK Met een verbeterde opzet, meer aandacht voor de actualiteit en beroepspraktijk, toetsen, praktijkopdrachten en meer!
Om te weten of de samenstelling van het rantsoen goed is en voldoende voedingsstoffen ‘op darmniveau’ levert, is kennis van de verteringsprocessen nodig. Alles hierover komt aan bod in de module Voeding basis melkvee. Het eerste hoofdstuk van deze module beschrijft het verteringsstelsel van de koe en het verteringsproces. Hoofdstuk twee richt zich op voedermiddelen. Dankzij voeranalyses is bekend wat de samenstelling van een voedermiddel is. De verschillende voedingsstoffen hebben elk hun taak, en de koe moet ze dan ook in voldoende hoeveelheid binnenkrijgen. Hetzelfde geldt voor water. Je leert in deze module rantsoenen en hoeveelheden water te berekenen. Het derde hoofdstuk, Voederwaardering, laat zien hoe je het rantsoen voor melkvee bepaalt rekening houdend met hoe de koe de voedingsstoffen verwerkt. Je maakt kennis met begrippen als VEM, DVE, VOS, FOS, OEB, VOC, VW en SW. Je leert hoe je voederanalyses leest en je leert werken met het Tabellenboek veevoeding. Deze module is interactief van opzet. Naast het lesboek heb je toegang tot de digitale module van deze uitgave. Hier vind je naast de interactieve extra’s zoals video’s, animaties en links nu ook toetsen en praktijkopdrachten*.
De module Voeding basis melkvee sluit aan bij Kerntaak 1 Verzorgen productie en veehouderij van de Profieldelen van het kwalificatiedossier Agro productie, handel en technologie. De module is geschikt voor niveau 3 en 4.
Deze module is tevens als digitale module beschikbaar en maakt onderdeel uit van de Startpagina Veehouderij.
* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.