Na het plaatsen van de bestelling ontvang je direct per e-mail een activatiecode en informatie hoe dit product te activeren.
Om te weten of de samenstelling van het rantsoen goed is en voldoende voedingsstoffen ‘op darmniveau’ levert, is kennis van de verteringsprocessen nodig. Alles hierover komt aan bod in de digitale module Voeding basis melkvee*.
Het eerste hoofdstuk van deze digitale module beschrijft het verteringsstelsel van de koe en het verteringsproces. Hoofdstuk twee richt zich op voedermiddelen. Dankzij voeranalyses is bekend wat de samenstelling van een voedermiddel is. De verschillende voedingsstoffen hebben elk hun taak, en de koe moet ze dan ook in voldoende hoeveelheid binnenkrijgen. Hetzelfde geldt voor water. Je leert in deze module rantsoenen en hoeveelheden water te berekenen. Het derde hoofdstuk, Voederwaardering, laat zien hoe je het rantsoen voor melkvee bepaalt rekening houdend met hoe de koe de voedingsstoffen verwerkt. Je maakt kennis met begrippen als VEM, DVE, VOS, FOS, OEB, VOC, VW en SW. Je leert hoe je voederanalyses leest en je leert werken met het Tabellenboek veevoeding.
Deze module is ook te vinden op de Startpagina Agro & GGGI - editie 2025-2027.
* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.
Na het plaatsen van de bestelling ontvang je direct per e-mail een activatiecode en informatie hoe dit product te activeren.
Om te weten of de samenstelling van het rantsoen goed is en voldoende voedingsstoffen ‘op darmniveau’ levert, is kennis van de verteringsprocessen nodig. Alles hierover komt aan bod in de digitale module Voeding basis melkvee*.
Het eerste hoofdstuk van deze digitale module beschrijft het verteringsstelsel van de koe en het verteringsproces. Hoofdstuk twee richt zich op voedermiddelen. Dankzij voeranalyses is bekend wat de samenstelling van een voedermiddel is. De verschillende voedingsstoffen hebben elk hun taak, en de koe moet ze dan ook in voldoende hoeveelheid binnenkrijgen. Hetzelfde geldt voor water. Je leert in deze module rantsoenen en hoeveelheden water te berekenen. Het derde hoofdstuk, Voederwaardering, laat zien hoe je het rantsoen voor melkvee bepaalt rekening houdend met hoe de koe de voedingsstoffen verwerkt. Je maakt kennis met begrippen als VEM, DVE, VOS, FOS, OEB, VOC, VW en SW. Je leert hoe je voederanalyses leest en je leert werken met het Tabellenboek veevoeding.
Deze module is ook te vinden op de Startpagina Agro & GGGI - editie 2025-2027.
* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.