TWEEDE DRUK Met een verbeterde opzet, meer aandacht voor de actualiteit en beroepspraktijk, toetsen en meer!
Het gezond houden van melkvee vraagt kennis van de veehouder. De veehouder moet weten in welk productiestadium de koe zit en of de conditie van de koe daarbij past. Ondanks alle goede zorgen kan een koe minder gezond zijn of ziek worden. Voor de veehouder is het belangrijk de juiste diagnose te kunnen stellen en de aandoening te kunnen behandelen. In de module Gezondheid melkvee worden de kenmerken van een gezonde koe besproken. Klauwgezondheid en de beoordeling van het exterieur en de conditie komen hierbij aan bod. Het herkennen van dierziekten bij melkvee aan de hand van diverse signalen en het toedienen van geneesmiddelen worden uitgebreid behandeld. Tenslotte beschrijft deze module de meest voorkomende dierziekten, en de daarbij horende behandeling- en preventiemogelijkheden, bij pasgeboren kalveren, jongvee en melkvee. Deze module is interactief van opzet. Naast het lesboek heb je toegang tot de digitale module van deze uitgave. Hier vind je naast de interactieve extra’s zoals video’s, animaties en links nu ook toetsen en praktijkopdrachten*.
De module Gezondheid melkvee sluit aan bij Kerntaak 1 van het Profieldeel Verzorgen productie en veehouderij (K1-W1) uit het kwalificatiedossier Agro productie, handel en technologie. Deze module is geschikt voor niveau 3 en 4.
Deze module is tevens als digitale module beschikbaar en maakt onderdeel uit van de Startpagina Veehouderij.
* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.
TWEEDE DRUK Met een verbeterde opzet, meer aandacht voor de actualiteit en beroepspraktijk, toetsen en meer!
Het gezond houden van melkvee vraagt kennis van de veehouder. De veehouder moet weten in welk productiestadium de koe zit en of de conditie van de koe daarbij past. Ondanks alle goede zorgen kan een koe minder gezond zijn of ziek worden. Voor de veehouder is het belangrijk de juiste diagnose te kunnen stellen en de aandoening te kunnen behandelen. In de module Gezondheid melkvee worden de kenmerken van een gezonde koe besproken. Klauwgezondheid en de beoordeling van het exterieur en de conditie komen hierbij aan bod. Het herkennen van dierziekten bij melkvee aan de hand van diverse signalen en het toedienen van geneesmiddelen worden uitgebreid behandeld. Tenslotte beschrijft deze module de meest voorkomende dierziekten, en de daarbij horende behandeling- en preventiemogelijkheden, bij pasgeboren kalveren, jongvee en melkvee. Deze module is interactief van opzet. Naast het lesboek heb je toegang tot de digitale module van deze uitgave. Hier vind je naast de interactieve extra’s zoals video’s, animaties en links nu ook toetsen en praktijkopdrachten*.
De module Gezondheid melkvee sluit aan bij Kerntaak 1 van het Profieldeel Verzorgen productie en veehouderij (K1-W1) uit het kwalificatiedossier Agro productie, handel en technologie. Deze module is geschikt voor niveau 3 en 4.
Deze module is tevens als digitale module beschikbaar en maakt onderdeel uit van de Startpagina Veehouderij.
* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.