Na het plaatsen van de bestelling ontvang je direct per e-mail een activatiecode en informatie hoe dit product te activeren.
Voer voor dieren moet net als het voedsel voor mensen voedzaam, smakelijk en veilig zijn. Dat geldt ook voor de varkenshouderij. De basisvoeding voor de meeste varkens is krachtvoer. Daarnaast kunnen varkens ook nog ruwvoer eten. De kwaliteit van het voer wordt bepaald door de houdbaarheid en de samenstelling van het product. Maar ook door de juiste manier van opslag. Er zijn veel wettelijke regels rond diervoedermiddelen en daarnaast kent de sector tal van keurmerken.
In de digitale module Voedermiddelen varkens* maak je kennis met de verschillende voedermiddelen voor varkens. Maar ook met de regelgeving rond het voeren en rond het etiketteren van voedermiddelen. Het tweede hoofdstuk gaat in op voederkwaliteit, prijsvorming en de wetgeving rond de diervoerproductie. Het voeren gebeurde vroeger met de hand, maar in de moderne varkenshouderij is het voeren geautomatiseerd. In hoofdstuk 3 maak je kennis met de verschillende verstrekmethodes. Het vierde en laatste hoofdstuk behandelt de opslag van de voervoorraad.
Deze KennisKiem module is ook te vinden op de Startpagina Agro & GGGI - editie 2025-2027.
* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.
Na het plaatsen van de bestelling ontvang je direct per e-mail een activatiecode en informatie hoe dit product te activeren.
Voer voor dieren moet net als het voedsel voor mensen voedzaam, smakelijk en veilig zijn. Dat geldt ook voor de varkenshouderij. De basisvoeding voor de meeste varkens is krachtvoer. Daarnaast kunnen varkens ook nog ruwvoer eten. De kwaliteit van het voer wordt bepaald door de houdbaarheid en de samenstelling van het product. Maar ook door de juiste manier van opslag. Er zijn veel wettelijke regels rond diervoedermiddelen en daarnaast kent de sector tal van keurmerken.
In de digitale module Voedermiddelen varkens* maak je kennis met de verschillende voedermiddelen voor varkens. Maar ook met de regelgeving rond het voeren en rond het etiketteren van voedermiddelen. Het tweede hoofdstuk gaat in op voederkwaliteit, prijsvorming en de wetgeving rond de diervoerproductie. Het voeren gebeurde vroeger met de hand, maar in de moderne varkenshouderij is het voeren geautomatiseerd. In hoofdstuk 3 maak je kennis met de verschillende verstrekmethodes. Het vierde en laatste hoofdstuk behandelt de opslag van de voervoorraad.
Deze KennisKiem module is ook te vinden op de Startpagina Agro & GGGI - editie 2025-2027.
* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.